Kenevir nedir ? Neden yasaklandı ?


  
   Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra gündemimize giren kenevir nedir? Faydaları, kullanım alanı neresidir? En önemlisi neden yasaklanmıştır?

 Bu konu gündemimize girdikten sonra ben de blogumda yazmak için bir araştırma yaptım öyle şeyler öğrendim ki gerçekten şaşırmamak elde değil sizinde en az benim kadar şaşıracağınıza eminim.

 Kenevir yaklaşık 3.5 metre boyunda, içi boş, dik gövdeli, yüzeyi pürtüklü, yaprakları olan bir bitki.

  Bu bitki 4 ay gibi bir sürede yetişebiliyor, bir ağaca göre çok daha hızlı bir şekilde büyüyor. Bir dönümlük arazide ekili olan kenevir yirmi beş dönümlük arazideki ağaçtan daha fazla oksijen üretiyor yine bir dönümlük arazideki kenevir dört dönüm arazideki ağaca eşdeğer kağıt üretebiliyor aynı zamanda kenevir 8 kez kağıda dönüştürülebilirken normal bir ağaç 3 kez kağıda dönüştürülebiliyor.

  Son zamanlarda ülkemizde çevre kirliliği ve doğa da kaybolması zor olan plastik poşetlerle alakalı bazı adımlar atıldı. Sıkı durun plastik ürünlerin tamamı kenevirden de üretilebiliyor poşet, ip ve aklınıza gelebilecek diğer plastik olan herşey buna dahil ve kenevir plastiğe göre çok daha hızlı bir şekilde doğaya dönüşebiliyor yok oluyor.

 Kenevirin bir diğer özelliği ise radyasyon emici ve x ray geçirmiyor oluşu hatta şöyleki uzmanların söylediğine göre kenevirden yapılan tuğla ile (evet kenevirden tuğla da yapılabilir) yapılan ev, bina içerisinde telefonla bile konuşamazsın sinyal almaz telefonunuz çekmez bu da ilgi çekici ve birçok farklı alanda kullanılabilecek bir özellik.

  Aşağıda görmüş olduğunuz resim 1937 yılında Henry ford tarafından gövdesi kenevirden üretilmiş olan Hemp car yani kenevir araba evet araba gövdesi de kenevirden üretilebiliyor kullandığımız arabalara göre daha sağlam ve daha hafif hem de.

   Biyodizel: Bitkisel yağdan üretilebilen ve modifiye edilmemiş tüm dizel motorlarda çalışabilen yakıt demek peki bunun kenevirle ne alakası var?  Kenevir tohumundan biyodizel elde edilebiliyor yani arabayı yaptık yakıtıda yine kenevirden.

  Kenevir işlendiği zaman sağlamlığıyla dikkat çeken bir ürün öyleki kurşun geçirmez özelliği ile savunma sanayinde, askeri alanda zırh olarak kullanılabilir yerli otomobilin yanında zırhlı araçlar neden kenevirden üretilmesin ki.

  Uçak gövdesi, gemi yelkeni, köprü halatı, şu anki kullandığımızdan kat ve kat daha dayanıklı asfalt ve tekstil sektörü de benim sayabileceğim kenevirden faydalanılabileceğimiz diğer alanlar.

  Bunların dışında kenevir ilaç sektörünün de önemli bir hammaddesi ve kanser tedavisinde de kullanılabileceği söyleniyor.

 Peki bu mucizevi bitki neden yasak? Madem bu kadar faydalı neden ilk defa duyuyoruz? İnsanoğlunun eline bir demir parçası verirsen bununla silah yapıp dünyanın diğer yarısını yok da edebilir bununla başka şeyler yaparak insanlığa çağ da atlatabilir öncelikle bunu iyice anlamak gerekir evet bu kadar faydası var ama belki de bir bu kadar da kötü ve zararlı yönleri de vardır ama yasaklanmasının asıl nedeni tabiki de bu değil yasaklanmasının sebebi faydalı yönleri evet yanlış yazmadım yasaklanmasının sebebi kesinlikle bu bitkinin faydalı kullanım alanları. Mesela petrol gücünü elinde bulunduran petrol üzerinden para kazanıp dünya ya hükmetmeye çalışan, ilaç sanayinde gelişmiş kimyasal ilaçlarla insanları bi yandan iyileştirilen bir taraftan da başka ilaçlar kullanmasına neden olacak hastalıklar bırakan ve bunun üzerinden para kazanan yada petrol atıklarıyla plastik üreten bir ülke olarak düşünün siz olsanız bir çiftçinin kolaylıkla yetiştirebileceği böyle bir bitkinin var olmasına sizin kaynağımızı yok etmesine izin verir miydiniz? Tabiki hayır.
 Gündemdeki bir diğer konu olan emeklilikte yaşa takılanlar adlı yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
Sizde bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yoruma yazabilirsiniz 

Yorumlar

  1. Hep kandırılıyoruz peki Kim akıllı türkiye de neden yasak 100 çeşit kanseri 250 çeşit hastalığı yok ediyor uyanın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adnan Oktar cemaati

Sömestr (yarıyıl) tatilinde yapılacaklar

Şeyh Said İsyanı